Deluxe badstof: hoe kunt u het herkennen?

Badstof wordt gebruikt in veel producten zoals handdoeken en badjassen. Deluxe badstof zorgt ervoor dat een product een hoogwaardige kwaliteit heeft, waardoor het fijn is in gebruik. Er zijn genoeg redenen om voor badstof te kiezen, maar dan moet u het wel kunnen herkennen. Dusk till Dawn geeft hieronder enkele tips om deluxe badstof te kunnen onderscheiden van andere materialen.

Wat is badstof?

Badstof is op een speciale manier geweven katoen. De speciale manier van weven zorgt ervoor dat er lussen in de stof ontstaan waardoor de stof wat ruwer wordt. Katoen zorgt ervoor dat badstof goed vocht kan absorberen. Daarnaast heeft katoen als eigenschap dat het ademend is, wat betekent dat het badstof product snel droog wordt nadat het nat is geworden.

Waarom kiezen voor deluxe badstof?Badjas met capuchon

Om te beginnen, badstof absorbeert het best van alle weefsels. Het is de optimale stof om mee af te drogen vanwege de lussen in de stof. Hoe langer deze lussen zijn, hoe meer oppervlak het product heeft om vocht te absorberen. Dit maakt badstof dus niet alleen ideaal voor handdoeken om mee af te drogen, maar ook voor producten als een badjas. Ten tweede, badstof producten zijn van hoge kwaliteit en hebben een lang levensduur. Ook zijn badstof producten gemakkelijk in onderhoud. Ze zijn eenvoudig te wassen en de meeste producten kunnen ook gewoon in de droger.

Hoe herkent u deluxe badstof?

Wanneer u een badstof product wil gaan kopen, kijk dan hoe zacht, veerkrachtig en zwaar het product is. Een badstof product hoort fluweelzacht te zijn, zodat het product prettig afdroogt of fijn om je lichaam zit. Daarnaast is ook het gewicht van badstof belangrijk. Badstof bestaat in verschillende diktes en het gewicht wordt aangeven in gram per m2. Hoe hoger het gewicht, hoe dikker de badstof. Het is een persoonlijke keuze of u een dikker product fijner vindt, want dit betekent ook dat het product zwaarder wordt. Doorgaans geldt wel: hoe zwaarder het product, hoe des te beter de kwaliteit.

Neem contact op

Heeft u nog aanvullen vragen over badstof? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. De adviseurs van Dusk till Dawn staan altijd voor u klaar!

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.