De voordelen van eucalyptus

Eucalyptus badzoutIn onze webshop vindt u, naast allerlei huishoudtextiel, nu ook heerlijke verwenpakketten voor Moederdag in onder meer de geur eucalyptus. Maak Moederdag Mooier met het verwenpakket met deze geur badzout en creëer uw eigen sauna ervaring in huis. Het is een ideaal cadeau-idee voor moederdag. Aan dit badzout zitten een aantal hele fijne voordelen, welke we graag willen uitlichten.

Waar komt eucalyptus vandaan?

Eucalyptus is een boom uit Australië. Misschien komt het u wel bekend voor als het lievelingseten van de koala. Het mooie aan deze boom is dat alles ervan gebruikt wordt. Waar de takken met de altijd groene bladeren gegeten kunnen worden, of gebruikt kunnen worden om verwerkt te worden als andere producten, kan er van de stam papier gemaakt worden en zelfs meubels.

Hoe wordt het gebruikt?

De herkenbare ontspannende en rustgevende geur van eucalyptus maakt het een uitstekend product voor aromatherapie. De olie ervan wordt daarom ook vaak in diffusers gebruikt en in de sauna. Daarnaast komt de geur ook vaak voor in schoonmaakmiddelen, zeep, shampoo, insect-werende middelen en parfums. Door de unieke eigenschappen wordt eucalyptus ook medicinaal gebruikt bij de behandeling van verkoudheid, hoesten, ademhalingsproblemen of tegen spierpijn.

Eucalyptus takEigenschappen

Deze bijzondere plant heeft namelijk de eigenschappen dat het antiseptisch en schimmelwerend werkt, maar ook koortsverlagend en kalmerend voor lichaam en geest. Het dood bacteriën en heeft een medicinale werking. De olie van deze boom kan rechtstreeks op de pijnlijke plekken toegediend worden om spierpijn of hoofdpijn te verhelpen.

Om verkoudheid of ademhalingsproblemen te verhelpen kan men een stoombad prepareren. Dit kan met zowel de olie als de Dusk till Dawn badzout. Giet gekookt water in een hittebestendige kom en ga hierboven hangen met uw hoofd. Bedek uw hoofd met een handdoek zodat er geen stoom kan ontsnappen. Vervolgens ademt u een paar minuten goed door en u zult merken dat de congestie op gaat lossen. Tot slot wordt het ook gebruikt als een middel tegen acne. Dit is een extra reden om met het zout een stoombad te ondergaan.

Wilt u zelf deze geweldige eigenschappen ondervinden? Bekijk hier onze eucalyptus badzout, verkrijgbaar in 2 maten. Bekijk ook onze gehele badzoutcollectie. Moederdagtip: kies voor dit verwenpakket met en complete set badtextiel en badzout naar keuze. Als u nu twee verwenpakketten aanschaft, ontvangt u de derde cadeau! Maak Moederdag Mooier!

Maak Moederdag Mooier met eucalyptus

, ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.