De 3 voordelen van een donzen dekbed

Bij het zoeken naar een nieuw dekbed zult u verstelt staan over hoeveel opties er zijn: dons, synthetisch, wol of kapok. Elk materiaal heeft zijn eigen voor – en nadelen. In dit blogbericht leest u alles over de eigenschappen van donzen dekbedden.
 

Uitstekend vocht opnemend en vochtregulerend vermogen

Een donzen dekbed beschikt over zowel een hoog vocht opnemend als een hoog vochtregulerend vermogen. Een gemiddeld persoon verliest 2 dl lichaamsvocht tijdens het slapen. Dons neemt ‘s nachts vocht op en overdag, na het opkloppen van het dekbed of kussen komt het vocht weer een vrij in de lucht.
wollen dekbed
 

Lekker licht

In vergelijking met een wollen dekbed is een donzen dekbed extreem licht. Dat komt, omdat er veel lucht tussen het dons blijft zitten dat opgewarmd wordt door lichaamswarmte. Het is dus warm, maar ook licht. Heerlijk voor wie niet van zware dekbedden houdt. Het teveel aan warmte wordt afgegeven bij het uitkloppen van het dekbed.
 

Weinig onderhoud

Omdat donzen dekbedden een uitstekend vochtregulerend hebben, blijft uw dekbed ook frisser. U dient een synthetisch dekbed bijvoorbeeld regelmatig te wassen. Zweet sijpelt naar binnen en huisstofmijt woekert met het dekbed, Dit is niet nodig bij een donzen dekbed. Het is belangrijk om de deken te schudden. Anders loopt de veer vast. Het is ook belangrijk om de deken af en toe te luchten door hem uit het raam te hangen.
 

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag.

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.