De 3 voordelen van badzout

 

Er wordt altijd gezegd dat een warm bad met badzout goed is voor lichaam en geest. Maar wat is het precies en waar is het goed voor? We zetten hieronder drie voordelen ervan op een rij.

badzout giftset

Wat is badzout precies?

Er zijn meerdere soorten zout zoals Epsom zout(magnesiumsulfaat), natriumcitaat of keukenzout. De meest pure soorten zout zijn Keltische zeezout en Himalaya zout. Deze worden door deze puurheid ook vaak in bad gebruikt. Badzout is een zout gemaakt op basis van zoutkristallen. Het grootste deel van de producten bevatten een mengsel van verschillende kruiden. Hier worden kleurstoffen en/of oliën aan toegevoegd. Als laatste bevat het ook aroma’s, de heerlijke geuren. Deze hebben ook vaak naast de lekkere geur een andere werking. Eucalyptus zorgt bijvoorbeeld ervoor dat de luchtwegen open komen te staan. Ideaal als u een beetje verkouden bent.

Bevordert de afvoer van afvalstoffen

Dagelijks is uw lichaam hard aan het werk, hierbij komen vele afvalstoffen vrij. Het is ontzettend belangrijk dat deze afvalstoffen niet te lang in het lichaam blijven . Het dagelijks drinken van minimaal 2 liter water helpt hierbij. Daarnaast helpt het om een bad met badzout te nemen. Het zout zorgt er namelijk voor dat poriën open gaan staan. Daarnaast verbetert het de bloedcirculatie wat ervoor zorgt dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden.

Badzout voor een voetenbad

Heeft u geen bad in huis? Geen probleem. U kunt de voordelen van badzout ook in een voetenbad gebruiken. Het ontspant vermoeide en pijnlijke voeten. Het zout zorgt er ook voor dat uw voeten heerlijk zacht aanvoelen. Daarnaast verwarmt een voetenbad uw lichaam, ideaal tijdens de koude wintermaanden. Laat uw voeten simpelweg 15-20 minuten in een teiltje met badzout weken en u zult meteen merken dat uw voeten veel meer ontspannen zijn.

Badzout maakt de huid zijdezacht

Steek voor uw bad een paar kaarsen aan, dim het licht en u heeft zo uw eigen wellness omgeving gecreëerd. Geniet van de heerlijke geur in een warm bad terwijl uw huid zacht wordt van het zout. Een half uurtje in een bad met badzout doet namelijk wonderen voor uw huid. U zult merken dat deze na de badsessie zijdezacht aanvoelt. Zonder dat u zich nog in hoeft te smeren met bodylotion, een ware verademing.

Bij Dusk till Dawn verkopen wij badzout in drie heerlijke geuren: lavendel, eucalyptus & rozen. Tevens verkrijgbaar in een luxe geschenkverpakking, perfect voor de feestdagen.

Klik hier voor de Dusk till Dawn badzoutcollectie

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag!

,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.