Creëer een perfecte slaapkamer

De perfecte slaapkamer is een oase van rust en ontspanning. Daarom geven wij in ons nieuwste inspiratiebericht u vier tips over hoe u een comfortabele en rustgevende slaapkamer kunt creëren. De aspecten welke wij benaderen zijn kleurgebruik, rommel in de slaapkamer, slaapkamerplanten en meubilair. Ga ook voor een goede nachtrust met de tips van Dusk till Dawn.

Kies de juiste kleuren

Het eerste wat u ziet wanneer u een slaapkamer binnenkomt is de kleur van de slaapkamer. Niet alleen de kleur van het beddengoed, maar ook de kleur van de muren en meubels. Dit speelt allen mee in het gevoel van rust creëren. De belangrijkste kleuren voor het creëren van rust zijn blauw en geel. De kleur blauw zorgt voor kalmte en rust. Wanneer u blauw in uw slaapkamer heeft slaapt u, volgens onderzoek, gemiddeld langer dan een andere kleur in de slaapkamer.

Om het lichaam te stimuleren om in slaap te vallen kiest u voor de kleur van de zon: een gele slaapkamer. Deze beide kleuren zorgen er daarnaast voor dat u vrolijk wakker wordt in uw perfecte slaapkamer.
Geen fan van kleur? Geen probleem. Wit blijft altijd goed voor rust en ontspanning. Bekijk daarom eens onze witte Dusk till Dawn beddengoedcollectie.

Een opgeruimd gevoel voor een perfecte slaapkamer

Clean space, clear mind.

Rommel in de slaapkamer zorgt voor extra prikkels, waardoor u niet de nachtrust krijgt die u nodig heeft. Daarnaast kan het, bij het wakker worden, irriteren wat weer een onrustig gevoel geeft. Juist in een slaapkamer is een onrustig gevoel niet wat u kunt gebruiken.

Zorg er daarom voor dat uw slaapkamer opgeruimd is alvorens u gaat slapen en wanneer u uw dag start. Start met het opmaken van uw bed na het ontwaken. Dit geeft meteen al een opgeruimd gevoel en u zal uzelf dankbaar zijn wanneer u aan het einde van de dag gaat slapen.

Ruim de oppervlakten van uw nachtkastje(s) op. Heeft u alle spullen die er op staan echt nodig? Of kunt u sommige spullen beter opbergen tot u het echt nodig heeft? Organiseer de losse spullen in bakjes of schaaltjes voor het opgeruimd gevoel.

Tot slot is het verstandig om die ene kledingstuk op de grond, een stoel of bed, gewoon óf in de kast te hangen óf in de wasmand te gooien. Mocht u wat op de grond willen hebben, kies dan voor een vloerkleed. Voor warme voeten en een zachte ondergrond kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een schapenvacht.

Groen in de slaapkamer

Perfecte slaapkamer plant

Planten zorgen voor een gezonde luchtkwaliteit, ook in de slaapkamer. Om beter te kunnen slapen kunt u er daarom voor kiezen om planten in uw perfecte slaapkamer te plaatsen. Denk hierbij aan kamerplanten zoals de sansevieria of aloë vera. Veel schaduw in uw slaapkamer? Kies dan voor de nestvaren, die ook goed tot zijn recht komt op een plek met minder daglicht. Voor echte rust kunt u kiezen voor planten met een lekkere en rustgevende geur zoals jasmijn, lavendel en valeriaan. Deze hebben alle drie ook nog eens mooie bloemen. Een mooie bijkomstigheid van lavendel is dat het muggen verjaagd. Ideaal dus voor in de zomer!

Perfecte meubels voor de perfecte slaapkamer

Om een ontspannen sfeer te creëren in uw slaapkamer kunt u met het materiaal van uw meubilair deze rust creëren. Kies voor natuurlijke materiaal zoals hout en riet. De mooie (licht)bruine kleur zorgt voor kalmte, maar ook als u kiest voor wit kan dit rust uitstralen.

Kies voor de verlichting in uw slaapkamer altijd voor warmwit, zodat ook uw ogen rust krijgen. Voor een perfecte kamer met een relaxte sfeer kiest u voor lampen met een dimmer, welke u naar wens kan aanpassen.

Met bovenstaande vier tips kunt u zonder moeite een perfecte slaapkamer creëren. Nog meer inspiratie nodig voor een perfecte slaapkamer? Bekijk onze slaapkamercollectie.

Onze slaapkamercollectie

Volg ons ook op Facebook voor meer inspiratie:

, , , ,

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.