Breng lente in de woonkamer

De zon schijnt, de vorst is verdwenen, dat betekent dat de lente in aantocht is! Om elk seizoen een nieuwe sfeer in de woonkamer te brengen, kunt u bepaalde aspecten van uw woonkamer aanpassen. Nee, u hoeft niet een geheel nieuw interieur aan te schaffen om een lentepareltje te creëren. Wees maar gerust. Breng op een simpele wijze de lente in de woonkamer met onze tips.

Hoe brengen we de lente in de woonkamer?

De lente staat bekent als een fris seizoen met vrolijke kleuren. Dit is een uitgerekende kans om deze gezellige sfeer ook in uw woonkamer tot uiting te laten komen. Een eerste actie die u zou kunnen ondernemen is het decoreren met (verse) bloemen. Bloemen en planten zijn dé manier om direct het lentegevoel naar binnen te halen. De meest bekende lentebloemen zijn natuurlijk tulpen, narcissen en hyacinten. Kies ervoor om ze in mooie vaasjes uit te stallen of plaats ze in vrolijke bloempotjes. De meest bekende plek om deze leuke lentebloemen te plaatsen is natuurlijk op uw salontafel, maar denk ook eens aan andere plekken zoals uw tv-meubel of de vensterbank.

Bent u niet zo dol op verse bloemen maar wel op (groene) planten? Kies er dan voor om bijvoorbeeld een grote kamerplant zoals een monstera of fiscus te plaatsen in uw woning. Geen plek voor een grote plant? Kies dan voor kleinere vetplantjes die u gemakkelijk overal in de woonkamer kan plaatsen. Vergeet niet om uw planten regelmatig water te geven.

Kleur en licht voor de lente in de woonkamer

In de lente draait alles om licht en luchtigheid, zo ook in de woonkamer. Zorg daarom voor voldoende lichtinval in de woonkamer. De donkere gordijnen van de winter zijn verleden tijd, kies voor lichtkleurige raamdecoratie. Gaat het vervangen van uw gordijnen net te ver, is misschien het plaatsen van spiegels een optie. Spiegels naast of tegenover ramen reflecteren het licht en zorgen ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt.

De kleuren die u kunt toepassen voor de lente in de woonkamer zijn pasteltinten. Denk aan babyroze of -blauw, mintgroen en lichtgeel. Deze kleuren zorgen gelijk voor een vrolijke lentesfeer in uw woonkamer. U kunt de kleuren simpel toepassen door het gebruik van de kleuren in sierkussens, plaids, kaarshouders of vazen voor uw leuke lente bloemen. Een bijkomend voordeel van deze kleuren, is dat dit precies de kleuren zijn van Pasen. Wilt u uw Paastafel ook speciaal maken? Bekijk eens ons eerdere inspiratiebericht over het neerzetten van een mooie Paastafel.

Lente in de vorm van geur en materiaal

Het geeft altijd extra sfeer wanneer de natuur van buiten naar binnen gehaald wordt. Om de natuurlijke en lenteachtige sfeer te versterken kunt u gebruik maken van natuurlijke materialen in uw woonkamer. Denk aan houten meubels, rieten manden, koeien- of schapenvacht sierkussens en plaids. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een warme en knusse uitstraling en brengen tegelijkertijd de natuur naar binnen.

Geur speelt een belangrijke rol in het creëren van een bepaalde sfeer. Kies daarom voor geuren die passen bij het seizoen van de lente zoals bloemige en frisse geuren. Pas geur aan in de vorm van het branden van geurkaarsen, het gebruik van een aroma diffuser of de eerder genoemde verse bloemen. Dit geeft niet alleen een gezellige sfeer in het zicht, maar ook wordt uw reukzin geprikkeld en kunt u optimaal genieten van de lente in de woonkamer.

Lentedecoratie

Tot slot kunt u uw woonkamer helemaal in lentesferen brengen door seizoensdecoratie toe te voegen. Denk aan het lentefeest Pasen, met paaseitjes, paastakken of pastelkleurige servetten. U kunt ook een combinatie maken van natuur naar binnen halen, pasteltinten en seizoensdecoratie. Maak bijvoorbeeld een lentekrans met paastakken, met kleurrijke lentebloemen en met pastelkleurige decoratie zoals paaseitjes.

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden en inspiratie om de lente in de woonkamer te brengen. Met een paar simpele aanpassingen en toevoegingen kunt u een frisse en vrolijke sfeer creëren waar je optimaal van kunt genieten. Het zonnetje laat zich steeds meer zien en met onze tips haalt u deze heerlijke lentezon ook naar uw woonkamer. Laat uw creativiteit de vrije loop en maak van uw woonkamer een lente-uitje waar u elke dag van kunt genieten.

Veel plezier en geniet van het lentefeest in uw eigen woonkamer!

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.