Bestrijd huisstofmijt! uw bedsprei verschonen in 10 minuten

Een bedsprei geeft een luxe uitstraling aan uw bed daarnaast is het  heerlijk om te gebruiken als extra deken op de ietwat koudere dagen. Om te zorgen dat uw bedsprei heerlijk fris blijft ruiken moet u om de zoveel tijd uw bedsprei laten stomen of zelf uitwassen. In dit blogbericht beschrijven we de wasvoorschriften van een bedsprei.

 

Lees altijd het wasetiket

Niet alle bedspreien zijn geschikt voor de wasmachine. Lees daarom voorafgaand aan het wassen van uw bedsprei altijd zorgvuldig het wasetiket. Let er daarnaast op dat u nooit gebruik maakt van blekende wasmiddelen, maar dat u kiest voor een wasmiddel dat speciaal geschikt is voor gekleurd of wit beddengoed.

Om er zeker van te zijn dat uw bedsprei op de juiste manier wordt gereinigd, kunt u deze het beste naar een stomerij brengen. Hier worden ook vaak behandelingen gegeven voor het bestrijden van huisstofmijt.

 

Katoenen bedsprei wassen

Katoen is een geweldig materiaal: veelzijdig, comfortabel, ademend en duurzaam.
Maar zoals veel natuurlijke materialen kan katoen krimpen als je het blootstelt aan extreme temperaturen. Daarom is het belangrijk dat je bij het wassen van je katoenen bedsprei gebruik maakt van een lage temperatuur 30 graden voldoet. Dit betekent dat u gebruik moet maken van een wasmiddel dat ook bij lage temperaturen goed werkt. Na het wassen is het belangrijk de was aan een waslijn te laten drogen in indirect zonlicht.

 

Wollen bedsprei wassen

Wol heeft als voordeel dat het uitstekend vuil af kan stoten. Hierdoor is het niet noodzakelijk om het product vaak te wassen. Het is af te raden om niet zelf uw wollen dekens en plaids uit te wassen, maar deze door een stomerij te laten reinigen. Besluit u toch om zelf de wollen sprei uit te wassen, gebruik dan geen blekende wasmiddelen of wasverzachter en laat deze niet weken. Ook kan wol niet worden gedroogd in de droger. Wol kan krimpen door plotselinge temperatuurschommelingen. Hierdoor mag u wol dan ook absoluut niet in de zon of op een verwarming drogen.

 

Synthetische bedsprei wassen

Er zijn een aantal synthetische stoffen die eenvoudig kunnen krimpen. Zo lijkt de synthetische stof acryl bijvoorbeeld veel op wol en deze is net als wol niet bestand tegen hitte. Het is daarom raadzaam om synthetische bedspreien op een lage temperatuur te wassen. U kunt een synthetische bedsprei het beste ophangen om te laten drogen. De droger kan eventueel schade aan kan richten aan de kwaliteit van de bedsprei. Let op: lees voordat u gaat wassen de wasvoorschriften zorgvuldig door om zeker te weten dat u de bedsprei op de juiste temperatuur wast.

 

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag!

Comments are closed.

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)621 – 25 06 83
Internationaal • +31 (0)621 – 25 06 83

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.