Alles wat u moet weten over dons

Dons. Het materiaal wordt gebruikt in onze dekbedden en kussens, maar wat is het precies? Wij vertellen u graag alles wat u moet weten over dons. Lees gauw verder!

Alles wat u moet weten over dons

Wat is dons?

Dons komt van de onderste laag van het verendek van watervogels, vaak eenden of ganzen. Dons is een heel zacht materiaal, omdat het geen hard middendeel heeft zoals veren. Bovendien is dons zeer goed in het vasthouden van warmte, omdat het een pluis is met veel kleine haartjes. Dit zorgt ook voor het zachte gevoel van dons.

Dons of veren

Dekbedden zijn doorgaans gevuld met veel dons, maar kussens bevat een grote hoeveelheid veren. De kussens die ook veren als vulling bevatten voelen hierdoor steviger aan dan kussens die alleen met dons zijn gevuld. Kussens die ook veren bevatten worden doorgaans als prettiger ervaren, omdat ze anders te zacht zijn. Voor dekbedden wordt vaak een zo hoog mogelijk donspercentage geprefereerd.

Eendendons of ganzendons

Dons heeft een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat je relatief weinig vulling nodig hebt om je lekker warm te houden. Het isolatievermogen van ganzendons is iets hoger dan van eendendons. Dit komt doordat de grootte van een donsvlok bepaalt hoe isolerend het dons is. Een gans heeft simpelweg grotere donsvlokken dan een eend, waardoor het isolatievermogen hoger is. Ook is de vochtopname ietsjes beter bij een ganzendons product, maar ook dit verschil is nihil. Beide donssoorten hebben van nature een hoge vochtopname. Daarnaast zijn producten van eendendons vaak iets goedkoper, omdat het product minder schaars is.

Dusk till Dawn dons

De dekbedden en kussens van Dusk till Dawn zijn onder andere gevuld met dons. Wij vermelden altijd de vulkracht van het dons in onze producten, zodat u een product kunt vinden dat past bij uw voorkeuren. De dekbedden zijn standaard gevuld met 90% dons en 10% veertjes, lekker zacht dus! Bovendien zijn al onze producten met dons RDS (Responsible Down Standard) gecertificeerd, wat u de garantie geeft dat producten volgens de juiste dierwelzijn standaarden zijn geproduceerd. Heeft u nog hulp nodig bij het uitkiezen van het juiste donzen product? Wij helpen u graag!

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.