9 tips om uw satijnen dekbed langer fris en zacht te houden

U wilt een satijnen dekbedovertrek wassen, maar hoe pakt u dat aan? Wat zijn de wasvoorschriften om rekening mee te houden en hoe voorkomt u bijvoorbeeld dat de overtrek krimpt? Belangrijke vragen, die klanten ons regelmatig stellen. En waar wij uw goed mee kunnen helpen.

Binnen de dekbedovertrekken is satijn een prachtige keuze. Voor een materiaal met een luxe en subtiele glans, dat bovendien heel zacht en comfortabel aanvoelt. Fijne eigenschappen, waar veel van onze klanten van houden.

 

Wasvoorschrift voor satijn
De wasvoorschriften voor satijn zijn belangrijk, om de positieve eigenschappen daarvan zo goed mogelijk te behouden. We zetten er een aantal voor u op een rij:

Wasmachine
U kunt een satijnen dekbedovertrek zonder problemen in de wasmachine wassen. Tenminste, als u rekening houdt aan de verdere wasvoorschriften. Voor de maximale temperatuur en het programma waar u gebruik van maakt. Om de stof op een voorzichtige manier te behandelen, zodat u die zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Maximaal 40 graden                                                                           
Het is belangrijk om uw dekbedovertrek van satijn niet warmer dan 40 graden te wassen. U voorkomt daarmee dat de stof zal krimpen, iets waar u anders veel risico op loopt.

Binnenstebuiten
Was de dekbedovertrek het liefst binnenstebuiten. Op die manier loopt de glanzende buitenkant zo min mogelijk slijtage op. Voor de bijzondere glans, waarmee u het bed keer op keer kunt blijven opmaken.

Kreukherstellend programma
Het is niet verstandig om uw satijnen dekbedovertrek te strijken. En in de meeste gevallen is dat ook niet nodig. Was het satijn met een kreukherstellend programma. De wasmachine is dan voorzichtig en voorkomt te veel kreuken in de stof.

Eén tweepersoonsdekbed
Pas op dat u niet te veel stof tegelijkertijd in de trommel van de wasmachine doet. Was maximaal één tweepersoonsbed tegelijk, of twee eenpersoonsdekbedovertrekken.

Donkere en lichte kleuren apart
De donkere kleuren en lichte kleuren kunt u het beste apart van elkaar houden. Om daar ook het wasmiddel voor bont of wit op af te stemmen, zodat u het satijn mooi schoon kunt wassen.

Geen waspoeder
Maak voor het wassen van uw satijnen dekbedovertrek het liefst gebruik van een vloeibaar wasmiddel. En voorkom aan de andere kant waspoeder, omdat dit invloed kan hebben op de fijne structuur van het materiaal. Na het wassen wil u het dekbedovertrek van satijn natuurlijk goed drogen. Dat kunt u binnen doen, als u het maar niet te lang nat laat liggen. Hang het snel op, om te voorkomen dat er schimmels ontstaan. En wilt u uw overtrek buiten drogen? Zorg er dan voor dat u deze nog even binnenstebuiten houdt. Uw voorkomt op die manier dat de zon de stof kan bleken. Kun je de was in de schaduw drogen? Dan is dit voor satijn een beter idee.

 

VRAGEN
Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag!

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.