Het belang van een goede nachtrust + 3 tips om beter te slapen!

Sommige mensen denken dat slapen slecht benutte tijd is. Dit is niet waar. Wetenschappelijk onderzoek toont aan: slapen is investeren in uw gezondheid. Mensen die de dag moe beginnen, Hebben weinig zin om te sporten en een grotere neiging om te snacken. Een gezonde leefwijze begint met een goede nachtrust.

Het belang van voldoende slaap

Voldoende slaap is misschien wel het belangrijkste voor het goed functioneren van de hersenen. Wanneer u slaapt voelt het alsof uw hersenen pauze hebben. In de werkelijkheid vinden er allemaal belangrijke processen plaats. Deze processen zorgen ervoor dat u na het ontwaken weer vol energie aan uw dag kunt beginnen.

Wanneer u slaapt verwijderen uw hersenen allemaal giftige stoffen die in de loop van de dag ontstaan. Daarnaast is slaap belangrijk voor het afsnijden van overtollige nieuwe synapsen. Dit zijn de verbindingen die actieve neuronen gedurende de dag met elkaar hebben gemaakt om alle ervaringen vast te leggen.

Deze verbindingen kosten veel energie, wanneer u wakker bent neemt het aantal synapsen toe. Dit zorgt voor een energiebehoefte in de hersenen, waardoor u zich moe gaat voelen. Kortom voldoenden slaap geeft de hersenen de gelegenheid om de overbodige verbindingen af te snijden, waardoor u zich energieker zult voelen.

3 tips voor een betere nachtrust

1. Zorg voor regelmatigheid in uw slaappatroon
Door regelmatigheid in uw slaappatroon te brengen, weet uw lichaam wanneer het naar bed moet en wanneer het op moet staan. Zorg daarom voor regelmaat, ga zo veel mogelijk rond dezelfde tijd naar bed en sta op vaste tijden op.

2. Zorg voor een comfortabele slaapplek
Uw bed is natuurlijk bedoeld om in te slapen. Zorg daarom voor een goed en comfortabel hoofdkussen en dekbedovertrek. Zet het raam open dit zorgt namelijk voor een koele en goed geventileerde kamer. Beperkt daarnaast zo veel mogelijk geluid en licht van buiten af.

3. Doe regelmatig beweging ’s activiteiten
Wist u dat mensen die tenminste 30 min per dag matig bewegen, een stuk beter slapen dan mensen die dat niet doen. Zorg daarom overdag voor voldoende beweging.

VRAGEN

Heeft u nog vragen over de leveringen en/of openingstijden rondom de feestdagen? Neem dan gerust contact met ons op, telefoonnummer +31 (0)621 – 25 06 83 of stuur een mail naar klantenservice@dusk-dawn.nl. Wij helpen u graag.

, ,

No comments yet.

Geef een reactie

Dutch Deluxe Design

Klantenservice

Maandag – Vrijdag 09:00 – 17:00 uur

Nederland • +31 (0)26 – 78 56 429
Internationaal • +31 (0)26 – 78 56 429

E-mail • klantenservice@dusk-dawn.nl
Webcare • @dutchdeluxedesign

 

Social Media

Volg ons op social media en wees als eerste op de hoogte van Dusk till Dawn nieuws, acties en andere spannende ontwikkelingen.